V Opavě proběhl Týden liptovské kuchyně

Upraveno: 05.03.2020
V týdnu 18.-22.10.2010 se v Opavě již podruhé konal Týden liptovské kuchyně. Jednalo je již o tradiční akci, která proběhla v Opavě už podruhé. Hlavními organizátory byly hotelové školy z Opavy a Liptovského Mikuláše, do spolupráce se zapojila i obě města.

V týdnu 18.-22.10.2010 se v Opavě již podruhé konal Týden liptovské kuchyně. Jednalo je již o tradiční akci, která proběhla v Opavě už podruhé. Hlavními organizátory byly hotelové školy z Opavy a Liptovského Mikuláše, do spolupráce se zapojila i obě města. Projekt byl podpořen z programu Evropské unie Přeshraniční spolupráce Slovensko – ČR.

Akce navazuje na Týden slezské kuchyně, který se v letošním roce začátkem března konal v Liptovském Mikuláši.

Slavnostní zahájení proběhlo v pondělí 18. října v Opavě v restauraci Vesna, účastnili se jej i důchodci z Liptovského Mikuláše pod vedením Michala Kotiana, předsedy Rady starších, která je poradním orgánem primátora města Liptovský Mikuláš. Statutární město Opava na zahájení zastupoval mj. náměstek primátora Mgr. Jaroslav Horák. Přítomni byli také pracovníci obou měst a vedoucí pracovníci hotelových škol. Dobrou atmosféru napomáhal vytvářet folklorní soubor z Liptovského Mikuláše.

Z Liptovského Mikuláše přijeli do Opavy především 3 mladí kuchaří Jáno, Miro a Tomáš, studenti liptovské hotelové školy, kteří pak připravovali pro návštěvníky restaurace Zelený Jelen po celý týden tradiční jídla kuchyně z podhůří Tater. Všem, co se na přípravách a realizaci Týdne liptovské kuchyně podíleli, děkujeme za spolupráci.